Ingredientai
Burgeriui reikės:
Bandelės
Kotletai
Pomidorų padažas
Sūrio padažas
Salotos + špinatai
Švieži pomidorai
Marinuoti agurkai
Raudonasis svogūnas (nebūtina)
Kotletams prireiks:
800 g raudonųjų virtų pupelių
1 puodelis avižinių dribsnių
1/2 puodelio konservuotų saldžiųjų kukurūzų (nusausinti)
1/2 puodelio šviežios kapotos kalendros
2 skiltelės česnako (smulkintas)
0,5 šaukštelio kajeno pipirų
0,5 arb.š. džiovinto svogūno
0,5 arb.š. džiovinto česnako
1 – 2 arb.š. kuminao (malto)
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb.š. rūkytos paprikos
1 valg. š. + 3 šaukštai vandens linų sėmenų (maltų)
1 arb.š. druska
Aliejus kepimui
Instrukcijos
Maltas linų sėklas sumaišykite su vandeniu ir trumpam atidėkite.
Virtas pupeles sutrinkite trintuvu arba rankomis, taip, kad dar liktų nesutrintų dalelių.
Įdėkite druskos, prieskonius, smulkintą kalendrą, česnaką ir išmirkytas linų sėmenis. Gerai išmaišykite.
Suberkite avižinius dribsnius ir kukurūzus, ir vėl išmaišykite.
Suformuokite 11 rutuliukų ir iš jų formuokite kotletus.
Įkaitinkite nepridegančią keptuvę. Apkepinkite kotletus iš abiejų pusių po keletą minučių, kol atsiras plutelė. Perkelkite į lėkštę.
Paruoškite bandeles, daržoves, padažą ir formuokite burgerius.