Receptai

Trupininins datulių pyragas

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TRUPININIS DATULIŲ PYRAGAS

Sviestinio trupininio pagrindo ir saldžių datulių įdaro derinys sukuria nepakartojamą skonių harmoniją! Jei mėgstate datules, šis desertas – tikras atradimas jums. Be pridėtinio cukraus, tik natūralūs ingredientai ir saldikliai, todėl šis pyragas ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas.
Leiskite sau mėgautis kiekvienu kąsniu!

Ingredientai

Padauginti kiekius

𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪 (𝘱𝘢𝘨𝘳𝘪𝘯𝘥𝘶𝘪):
72g kokosų aliejaus
130g žemės riešutų sviesto
100g avižų
230g avižinių miltų
½ a.š. kepimo sodos
2 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪𝘥𝘢𝘳𝘶𝘪):
350g datulių
1 stiklinė karšto vandens

Instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 176ºC temperatūros.

Į kaitinimui skirtą puodą sudėkite be kauliukų datules bei vandenį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol datulės ims minkštėti, vanduo susigers ir įdaras sutirštės. Būtinai dažnai maišykite, kad nepriliptų.
Turite gauti ne per tirštą vienalytę masę, jei pritrūks vandens – dar įpilkite.
Atskirai pašildykite kokosų aliejų ir žemės riešutų sviestą, išmaišykite.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Sudėkite šlapius ingredientus.
Pusę trupininio mišinio įspauskite į 20x20cm kepimo popieriumi išklotą formą, kitą dalį pasilike pyrago viršui.
Tolygiai paskirstykite datules ir galiausiai ant viršaus pabarstykite likusią trupininio mišinio dalį.
Kepkite 30 min.
Prieš pjaustydami atvėsinkite.

Skanaus!

  • Autorius: @vienosaukstoistorija