Ok
Print
Šventinis veganiškas keksas
Šis keksas yra minkštos, šiek tiek drėgnos tekstūros. Lengvas, be glitimo biskvitas ir klasikinis spanguolių ir saldžiųjų apelsinų derinys.
Jis tikrai užkariaus jūsų artimųjų širdis.
Ingredientai
Sausi ingredientai:
300 g miltų ar miltų mišinio be glitimo
150 g kokosų cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
100 g džiovintų/ šviežių spanguolių
Skysti ingredientai:
1-2 (130 g) apelsinų sultys
1 arb.š. apelsinų žievelės
120 g alyvuogių aliejaus
200 g migdolų pienas (arba kita pieno alternatyva)
Instrukcijos
Išsijokite miltus ir sumaišykite sausus ingredientus.
Atskirame dubenyje sumaišykite skystus ingredientus.⠀
Supilkite sumaišytą skystį į sausus ingredientus ir išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų.
Supilkite į torto formą (24 cm x 9 cm).
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite su mediniu dantų krapštuku ar keksas iškepęs.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti, o tada išimkite iš formos.
Papuoškite jūsų pagal savo pageidavimą:
Pabarstykite sausu kokosų pienu, kokoso drožlėmis arba cukraus pudra.
Sumaišykite kokosinį kremą su klevų sirupu ir apšlakstykite kekso paviršių.
Sumaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis ir apšlakstykite kekso paviršių.⠀
Galite papuošti šviežiomis spanguolėmis, granatų sėklomis, rozmarinais, džiovintais vaisiais, riešutais ir kt.
Stebuklingos šventės!