Desertai

Riešutų sviestas

Norintiems RAW sviesto – malami neskrudinti riešutai, tuomet sviestas gaunasi pilkšvai rusvos spalvos, turi labai silpną kvapą, sunkiau išgauti vientisą nebirę masę.

Norintiems kvapnaus, rudo, vientisos masės ir jei tinka ne RAW, tuomet riešutus galite paskrudinti 5 – 8 min. keptuvėje be jokio aliejaus.

Riešutai dedami su visa luobele į smulkintuvą ir malami didžiausia galia. Malant su Vitamix smulkintuvu, naudokite specialų kimštuvą, kurio apsauga neleidžia pasiekti peilių, bet padeda greičiau sumalti riešutus į vientisą masę. Toks darbas yra sunkus net galingiausiam smulkintuvui, tad jis įkaista. Malti geriausiai su pertraukom, leidžiant truputėli atvėsti. Šiek tiek kantrybės ir turėsite labai skanų riešutų sviestą, kuris tinka tiek naudoti padažams, tiek valgyti užsitepus ant duonelių. Jeigu norite sūresnio, galite įberti šiek tiek kokybiškos druskos.

Riešutų sviestą skanu gaminti iš žemės riešutų (geriausiai ekologiškų ir būtent laukinių džiunglių, nes tai vienintelė žemės riešutų rūšis neturinti aflatoksino) migdolų, anakardžių ir, kas mėgsta – makadamijų, tik pastarasis labai „prabangus” ir sotus. Taip pat galima daryti iš lazdyno riešutų, įdedant kakavos ir medaus..
Tik nepamirškit, kad riešutai – itin koncentruotas maistas ir per daug valgyti nederėtų, kaip ir visų desertų.