Ingredientai
Sausi ingredientai:
300 g miltų ar miltų mišinio be glitimo
150 g kokosų cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
100 g džiovintų/ šviežių spanguolių
Skysti ingredientai:
1-2 (130 g) apelsinų sultys
1 arb.š. apelsinų žievelės
120 g alyvuogių aliejaus
200 g migdolų pienas (arba kita pieno alternatyva)
Instrukcijos
Išsijokite miltus ir sumaišykite sausus ingredientus.
Atskirame dubenyje sumaišykite skystus ingredientus.⠀
Supilkite sumaišytą skystį į sausus ingredientus ir išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų.
Supilkite į torto formą (24 cm x 9 cm).
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite su mediniu dantų krapštuku ar keksas iškepęs.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti, o tada išimkite iš formos.
Papuoškite jūsų pagal savo pageidavimą:
Pabarstykite sausu kokosų pienu, kokoso drožlėmis arba cukraus pudra.
Sumaišykite kokosinį kremą su klevų sirupu ir apšlakstykite kekso paviršių.
Sumaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis ir apšlakstykite kekso paviršių.⠀
Galite papuošti šviežiomis spanguolėmis, granatų sėklomis, rozmarinais, džiovintais vaisiais, riešutais ir kt.
Stebuklingos šventės!