Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ŠOKOLADINĖ DATULIŲ TARTA SU PEKANAIS

Kreminis, natūraliai saldintas įdaras, padengtas ant sviestinės trapios migdolų tartos, kuri pagardinta gardžiais karamelizuotais pekano riešutais. Veganiškas, be glitimo, be pridėtinio cukraus desertas.

Ingredientai

Padauginti kiekius

𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪 (𝘵𝘢𝘳𝘵𝘢𝘪):
140 g migdolų miltų⁣
40 g universalių miltų⁣
3 v.š. kakavos⁣
54 g kokosų aliejaus⁣
55 g klevų sirupo⁣

𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪 (𝘬𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭𝘦𝘪):⁣
10 datulių⁣
2 v.š. kokosų aliejaus⁣
žiupsnelis jūros druskos⁣

Ingredientai (šokolado ganašui):
100 g juodojo šokolado⁣
50 g pieno⁣
50 g karamelizuotų pekano riešutų⁣

Instrukcijos

Pirmiausia pasiruoškite karamelizuotus riešutus. Juos pakepinkite orkaitėje 5-7 min įkaitintoje iki 180ºC temperatūros. Tuomet į kaitinimui skirtą indą sudėkite 2 šaukštus kokosų cukraus bei 1 šaukštą klevų sirupo ir suberkite kepintus riešutus. Maišykite kaitinant 3-4min kol riešutai gražiai pasidengs. Atvėsinkite.⁣

Tartai skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje. Gauta mase išklokite tartos dugną bei šonus, tvirtai suspauskite. Pagrindą subadykite šakute. Kepkite 15min orkaitėje įkaitintoje iki 180ºC temperatūros. Pilnai atvėsinkite.⁣
Datules užpilkite karštu vandeniu pilnai jas apsemiant, palikite 10min. Maisto smulkintuvu datules sutrinkite kartu su kokosų aliejumi bei jūros druska iki vientisos konsistencijos. Sudėkite ant atvėsusio tartos pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite šokoladinį ganašą.⁣

Pieną pakaitinkite beveik iki užvirimo, supilkite ant šokolado ir leiskite jam ištirpti. Išmaišykite. Gautą ganašą pilkite ant tartos, pabarstykite karamelizuotais pekano riešutais. Dėkite į šaldytuvą 1-2val prieš pjaunant. ⁣

  • Autorius: @vienosaukstoistorija