Tradicinis plaktuvas, naudojamas japonų arbatos ceremonijoje matcha arbatai putoti. Šluota, dar vadinama šepečiu, yra rankų darbo iš vieno bambuko gabalo. Tikslūs pjūviai sukuria lanksčius ūsus, kurie apačioje švelniai sulenkiami, o viršuje sujungiami ir apdailinami specialia medine rankena. Chasenas geriausiai tinka puodeliui ruošti ir gerti matcha (mačia). Vertikalios puodelio sienelės ir platus dugnas leidžia lengvai ir patogiai „mušti“ matchą vandenyje ir greitai išgauti putų sluoksnį ant paviršiaus. Reikėtų atsiminti, kad vandens, kuriame ruošiama matcha, temperatūra neturi viršyti 80 °C.
Patarimai, kaip plakti matcha:
Geriausia pradėti plakti matcha lėtai, švelniai šveisdami chasen ūsus per dubens dugną, todėl visa matcha gerai susimaišys su vandeniu. Tada chaseną perkeliame aukščiau, arčiau paviršiaus ir maždaug 10-20 sekundžių pradedame energingesnius judesius, primenančius raidę W arba M. Verta prisiminti, kad maišant reikia dirbti tik riešą, o ne visa ranka, kuri greičiau pavargsta. Ant paviršiaus greitai turėtų atsirasti plonas putplasčio sluoksnis. Puikios arbatos pūtos yra įmanomas dėl daugybės lanksčių bambuko ūselių. Kuo daugiau ūsų , tuo lengviau gauti vadinamąjį „Jaspio putėsiai“, tai puikus putų sluoksnis. Norint pasiekti geriausių rezultatų, prieš naudojimą šluota turi būti pamirkyta karštame vandenyje, o panaudojus – nuplauti. Chasenas džiūdamas susitraukia, tampa trapus ir jautrus pažeidimams, todėl verta jį laikyti ant specialaus plaktuvo stovo (naoshi) stovo.