Skanios, saldžios, avietes primenančios ekologiškos šilkmedžio uogos – mažos, tačiau pasižyminčios itin dideliu vertingųjų vitaminų bei mineralinių medžiagų kiekiu, yra gausios vitamino C, geležies, vitamino A, vitamino E bei karotino. Tai puikus įvairių maistingų patiekalų ingredientas, ypatingai tinkantis pagardinti pusryčių košę, glotnučius ar dėti į kepinius ar tiesiog kaip maistingas užkandis.
Jų sudėtyje gausu saldumą suteikiančios gliukozės ir fruktozės – dėl šios priežasties jos dažnai vartojamos kaip desertas, jomis gali būti gardinami netgi salotos ar troškiniai. Tinka diabetu sergantiems žmonėms, nes pasižymi žemu glikeminiu indeksu, todėl yra saugi saldumynų alternatyva (vartojant saikingai).
Šilkmedžio uogose gausu sveikatai naudingų pektinų, rauginių medžiagų, įvairių rūgščių.
Tyrimai teigia, kad uogose yra nemažai geležies ir kitų mikroelementų.
Taip pat sudėtyje yra flavonoidų (pavyzdžiui, ypatingai stiprių antioksidanto savybių turinčio resveratrolio). Teigiama, kad šilkmedžio uogos gali padėti stiprinti kraują, gerinti jo sudėtį, todėl tinkamos vartoti sergant mažakraujyste. Uogos naudingos širdies ir nervų sistemoms, peršalimo ligų profilaktikai, pasižymi antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.