Ekologiškos raugintų kopūstų sultys BIOTTA, 500 ml
Rauginių sulčių skonis yra rūgštus ir sūrus, jos gaminamos iš fermentuotų baltųjų kopūstų, puikus Vitamino C šaltinis ir geras Kalio šaltinis.
Anksčiau baltasis kopūstas buvo laikomas būtinu maisto produktu, ypač žiemą. Rauginti kopūstai, kuriuos buvo galima saugoti ilgiau, buvo gaminami naudojant natūralius fermentacijos procesus. Tuo metu kopūstai buvo laikomi tarsi stebuklingu maistu, padedančiu išgyventi žiemą.
Šiandien moksliniu būdu įrodyta, kad rauginti kopūstai yra natūraliai turtingi vitamino C, kuris padeda palaikyti sveiką medžiagų apykaitą. Be jokių dirbtinių priedų, ekologiški baltieji kopūstai pavirsta į šviežiai spaustas ekologiškas sultis, o natūrali pieno rūgštis užtikrina ilgesnį jų laikymąsi. Taigi, mes galime mėgautis natūraliomis raugintų kopūstų sultimis net kai pats kopūstas nėra sezone.
Laktofermentuoti kopūstai ilgą laiką žinomi dėl savo sveikatinimo ir teikiamų naudų.
Skatina virškinimą
Natūrali pieno rūgštis slopina nepageidaujamų žarnyno bakterijų augimą, skatina gerųjų bakterijų vystymąsi.
Puikus Vitamino C šaltinis (20% DV)
Vitaminas C yra antioksidantas ir padeda palaikyti kūno imuninę sistemą.
Geras Kalio šaltinis (10% DV)
Kalis būtinas normaliam ląstelių funkcionavimui.
Fermentacijos procesas leidžia maistui ilgiau išlikti tinkamu vartoti saugiai. Lactobacillus bakterijos yra ant visų augalų paviršiaus ir turi gebėjimą paversti cukrus į pieno rūgštį. Šios bakterijos greitai ir lengvai paverčia laktozę ar kitus cukrus į pieno rūgštį, kuri yra natūralus konservantas, slopinantis kenksmingų bakterijų augimą.
Be konservavimo privalumų, laktofermentacija taip pat padidina arba išlaiko fermentuoto maisto vitaminų ir fermentų lygį, taip pat pagerina jo virškinamumą.
Biotta švelnus pasteurizavimo metodas sultis sušildo greitai esant žemesnei temperatūrai, o paskui jas nedelsiant atvėsina, leidžiant išsaugoti daugiau maistinių medžiagų, tuo pačiu naikinant kenksmingus patogenus, pavyzdžiui, E. coli. Kuo ilgesnis pasteurizavimo procesas ir aukštesnė temperatūra, tuo didesnė žala sultims ir jose esantiems vitaminams. Biotta sultys pasteurizuojamos esant vidutinei temperatūrai 92° C, tuo tarpu daugelis kitų sulčių sterilizuojamos esant daugiau nei 121° C.
Nepasteurizuotos sultys turi trumpesnį galiojimo laiką ir yra labiau linkusios užsikrėsti kenksmingais mikroorganizmais.
Patiekimas:
Gerai suplakite.
Atidarius laikyti šaldytuve.
Kad būtų geriausios kokybės ir šviežumo, sunaudokite per 7 dienas nuo atidarymo.