Ekologiškos kadagių uogos

Nuo 1.71

30 g
57.00/kg
1.71
50 g
55.00/kg
2.75
100 g
50.00/kg
5.00
200 g
48.50/kg
9.70
300 g
48.00/kg
14.40
400 g
47.75/kg
19.10
500 g
47.00/kg
23.50
1 kg
47.00/kg
47.00
25 kg
39.95/kg
998.75
Kilmės šalis: Albanija

Geriausias iki: 2026 05 31

Aprašymas

Ekologiškos kadagių uogos
Kadagių uogos buvo naudojamos šimtmečius – nuo senovės Egipto, Graikijos ir Romos laikų – dėl savo gydomųjų ir kulinarinių savybių. Tradiciškai jos buvo vartojamos virškinimui gerinti, šlapimo takų infekcijoms gydyti ir kaip natūralus antiseptikas. Kadagių uogos yra turtingos antioksidantų ir priešuždegiminių junginių.

Rekomenduojama dozė paprastai siekia 1–2 gramus džiovintų uogų per dieną.
Vartojant maistui saikingi jų kiekiai paprastai yra saugūs.
Jų stiprios diuretinės savybės gali būti problematiškos žmonėms, turintiems inkstų problemų. Jos gali sukelti alergines reakcijas kai kuriems žmonėms. Nėščioms moterims reikėtų jų vengti dėl potencialių rizikų.

Europos virtuvėje kadagio uogas naudojamos marinatams, dedama į rauginimo mišinius, padažams aromatizuoti arba kaip pagrindinė džino sudedamoji dalis. Jos dažniausiai naudojamos kaip prieskonis, žolelių arbatos sudėtinė dalis.
Džiovinti kadagio vaisiai naudojami daržovių, ypač pupelių patiekalams gardinti.
Kadagių uogos dažnai naudojamos Skandinavijos, Prancūzijos, Vokietijos virtuvėse. Naudojant kartu su česnakais ir prieskoniniais augalais (mairūnais, rozmarinais, čiobreliais), suteikia patiekalams specifinį skonį.

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiškos kadagio uogos 100%

Maistinė vertė

-

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vietoje