Ekologiškos džiovintos jūros daržovės WAKAME (dribsniai)
Produktas pagamintas iš valgomųjų jūros dumblių Wakame (Undaria pinnatifida). Europos kilmės jūros dumbliai, dehidratuoti ir susmulkinti. Neapdoroti jūros dumbliai dehidratuojami žemoje temperatūroje.
Paskirtis
Wakame Jūros dumbliai turi būti paruošti iš anksto: virinant 5 minutes arba rehidratuojant vandenyje 10 minučių (jo džiovintas svoris padidėja šešis kartus)
Rehidratuoti ir blanširuoti naudojami salotose.
Verdami kaip garnyras prie įvairių patiekalų; naudojami sriubose, troškiniuose, ryžiuose, makaronuose ir kt.
Tinka plačiajai visuomenei, išskyrus kūdikius ir mažus vaikus (1-3 metų).
Tinka veganams ir vegetarams.
Savybės
– Be cukraus.
– Daug skaidulų.
– Skonis ir kvapas: švelnus austrių skonis, šiek tiek sutraukiantis. Nėra pašalinio skonio ar kvapo.
– Tekstūra: mėsinga ir šiek tiek traški.
– Išvaizda: Šviežiai tamsiai ruda, o išvirus tampa žaliais. Balta spalva, kuri gali pasirodyti, išsiskiria iš dumblių savų druskų, kurios veikia kaip natūralus konservantas.
Referencinis vidutinio suaugusio žmogaus suvartojamas kiekis (8400 kJ/2000 kcal).
Rekomenduojama kontroliuoti jodo kiekį galutiniame produkte.
Maždaug 4 g rehidratuoto wakame ir 1 g dehidratuotų jūros dumblių yra 150 μg jodo (NRV pagal reglamentą ES 1169/2011).
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.