- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški džiovinti abrikosai
Nuo 1.90€
Ekologiški džiovinti bananų gabaliukai
Nuo 1.70€
Ekologiškos datulės Deglet Nour be kauliukų (džiovintos)
Nuo 1.30€
Produkto kodas:
110007
Kategorija: Džiovinti vaisiai, Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
Žyma: Be pridėtinio cukraus, Ekologiškas, Skaidulų šaltinis, Veganams
Aprašymas
Ekologiškos datulės Deglet Nour be kauliukų (džiovintos)
Deglet Nour datulės, vadinamos „visų datulių karaliene“, buvo auginamos šimtmečius Šiaurės Afrikoje, ypač Alžyre ir Tunise, kur jas vertino senovės arabų prekybininkai dėl didelės energinės vertės ir ilgo galiojimo laiko. Istoriškai jos buvo svarbus maisto šaltinis dykumų keliautojams ir kariams, suteikdamos natūralių cukrų, skaidulų bei mineralų. Jos dažnai vartojamos kaip užkandis, dedamos į kokteilius, kepinius ar naudojamos pikantiškuose patiekaluose, pavyzdžiui, tadžinas (tagine) ir salotos.
Nors nėra griežtai nustatytos dozės, rekomenduojama per dieną suvalgyti 3–5 datules, kad būtų pasiektas optimali nauda organizmui be per didelio cukraus suvartojimo.
Džiovintos datulės – skanus priedas į pusrytines košes, glotnučius, blynus ir kepinius. Jas taip pat galima naudoti kaip įdarą, pavyzdžiui įdaryti sojos kepsnelius.
Džiovintas datules taip pat galima naudoti kaip natūralų saldiklį.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiškos džiovintos datulės be kauliukų 100% ( Phoenix dactylifera L.)
Maistinė vertė
Energinė vertė 1244 kJ/ 294 kcal
Riebalai 0 g
- iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 67 g
- iš jų cukrų 63 g
Skaidulinės medžiagos 7,1 g
Baltymai 2,4 g
Druska 0 g
Laikymo sąlygos
Laikyti vėsioje sausoje vietoje.