Pupelės, vienos maistingiausių ankštinių daržovių, baltymų turtingas produktas. Šaltuoju metu sezonu jas reiktų valgyti bent kartą per savaitę.
100 g pupelių yra vos 2 g riebalų, kai baltymų yra apie 20 g, nemažai sudėtinių angliavandenių.
Pupelės yra pakankamai kaloringos – 100 g pupelių, priklausomai nuo jų rūšies, yra apie 300 kcal. Nepaisant to, pupelės – dietinis produktas, kadangi suteikia ilgalaikį sotumo jausmą.
Pupelėse gausu įvairių sveikatai naudingų mikroelementų ir mineralinių medžiagų, jos turi daug geležies, fosforo, kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties, vitamino B6 ir kt.
Prieš verdant pupeles užpilti šaltu vandeniu ir pamirkyti 10-12 val. Gerai nuskalauti ir virti 45-60 min. Baigiant virti įdėti druskos ir prieskonių.