Minkštos, prašmatnaus skonio ekologiškos juodosios alyvuogės KALAMATA – sveikas ir naudingas užkandis, tinka dėti į salotas, kepinius ar mėgautis vienomis kaip užkandžiu. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Skintos rankomis. Tinka veganams.
Alyvuogių nauda:
- POLIFENOLIAI (fenolio junginiai). Natūralūs antioksidantai, įskaitant oleuropeiną, hidroksitirozolį, tirozolį, oleanolio rūgštį ir kvercetiną. Jie suteikia alyvuogėms išskirtinį skonį. Teigiama, kad padeda apsisaugoti nuo aplinkos toksinų ir laisvųjų radikalų daromos žalos, padeda sumažinti širdies ligų riziką bei turi stiprių priešuždegiminių savybių.
- Teigiama, kad alyvuogių valgymas žymiai padidina aminorūgšties GLIUTATONO, vieno iš galingiausių antioksidantų organizme, kiekį kraujyje.
- GERIEJI RIEBALAI.
- GELEŽIS
- VARIS
- KALCIS