- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški žirniai
Nuo 0.60€
Aprašymas
Ekologiški žirniai
LABAI MAISTINGAS PRODUKTAS. Žirniai – vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Dėl didelės savo maistinės vertės žirniai yra puikus produktas, kuris praturtins Jūsų kasdienę mitybą. Juose taip pat daug skaidulinių medžiagų, kurios būtinos virškinimui ir sveikai žarnyno funkcijai palaikyti.
LĖTI ANGLIAVANDENIAI. Žirniuose esantys angliavandeniai yra lėtai skaidomi dėl ko patiekalai su žirniais ilgam suteikia sotumo jausmą.
BALTYMŲ ŠALTINIS. Žirniai yra puikus baltymų šaltinis. 100 g. nevirtų žirnių yra net virš 20 g baltymų. Šie baltymai ypač naudingi ir reikalingi žmonėms, kurie sportuoja ar nevartoja gyvūlinės kilmės produktų.
PANAUDOJIMO UNIVERSALUMAS. Žirniai gali būti panaudoti labai universaliai. Iš jų galite virti maistingas sriubas, dėti į troškinius ar naudoti gaminant karį. Žirniai taip pat gali būti naudojami humusui gaminti.
Paruošimo būdas: prieš verdant mirkyti šaltame vandenyje 4 – 6 valandas. Virti santykiu: 1 dalis žirnių, 3 dalys vandens. Virti 35-50 min.
Sudedamosios dalys
100% ekologiški žirniai
Maistinė vertė
Energija 1470 kJ/ 347 kcal
Riebalai 1,5 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,2 g
Angliavandeniai 62 g
- iš kurių cukrų 4,2 g
Skaidulos 1,9 g
Baltymai 22 g
Druska 0,03 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurių santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65 %, temperatūra ne didesnė kaip 22°C.