Ekologiški trifala (Triphala) milteliai

Nuo 4.45

50 g
89.00/kg
4.45
100 g
86.00/kg
8.60
200 g
84.50/kg
16.90
300 g
84.00/kg
25.20
400 g
83.75/kg
33.50
500 g
83.00/kg
41.50
1 kg
83.00/kg
83.00
25 kg
70.55/kg
1,763.75
Kilmės šalis: Indija

Geriausias iki: 2026 04 30

Produkto kodas: 140090 Kategorija: , Žyma: , ,
Aprašymas

Trifala, tradicinės Ajurvedos medicinos kilmės augalinis preparatas, siūlo unikalų trijų galingų vaisių mišinį: Amalaki vaisiai (Emblica officinalis), Bibhitaki vaisiai (Terminalia belerica), Haritaki vaisiai (Terminalia chebula). Ši trijulė sudaro galingą formulę, plačiai žinomą dėl savo privalumų sveikatai.

Ekologiškos Trifala (Triphala) istorija
Ajurvedoje Trifala naudojama dėl savo virškinimui naudingų savybių – skatinti sveiką virškinimą, palengvinti vidurių užkietėjimą ir palaikyti reguliarų tuštinimąsi, detoksikuoti organizmą.
Sveika virškinimo sistema yra būtina gerai sveikatai. Nesubalansuota ir neefektyvi virškinimo sistema sukelia daugybę sveikatos problemų, nes tiesiogiai silpnina imunitetą.
Stiprūs antioksidantai, esantys Trifala, ypač Amalaki (Indiškojo lapainio vaisiaus arba Amla milteliai) galimai padėda kovoti su oksidaciniu stresu ir apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų padarytos žalos.
Kadangi Trifala padeda efektyviai pašalinti toksinus iš organizmo, skatina detoksikaciją ir valymą, Ayurvedoje naudojama daugeliui ligų, pavyzdžiui kaip priemonė sumažinti artrito uždegimą ir palengvinti skausmus. Trifala turi poveikį metabolismui, gali padėti svorio metimui.
Buvo naudojama kaip priemonė nuo vidurių užkietėjimo dėl švelnaus vidurius veikiančio poveikio, palengvinančio žarnyno judėjimą be priklausomybės formavimo.
Trifala nuo seno plačiai naudojama burnos higienai, odos ir plaukų sveikatai bei priežiūrai.
Šiuolaikiniai tyrimai patvirtina Trifala galingas priešuždegimines, antioksidacines, antibakterines, adaptogenines savybes, bei kaip priemonę dantų eduonies prevencijai.
Mokslas tvirtina, kad Trifala yra galinga trijų augalų formulė, turinti daugybę veiksmingų terapinių paskirčių.

Dėmesio
Nors Trifala paprastai yra gerai toleruojama, tačiau jautrūs asmenys gali patirti nedidelį virškinimo trakto diskomfortą. Trifala reikėtų pradėti vartoti nuo mažesnės dozės ir palaipsniui ją didinti, taip galima sumažinti šį poveikį.
Dėl vidurius laisvinančių savybių, per didelis trifala vartojimas gali sukelti viduriavimą.
Nėščiosioms ir maitinačioms moterims nerekomenduojama.

Optimalus dozavimas

Rekomenduojama pradėti nuo 3 g (0,5 arbat. š.) per dieną. Maksimali dozė 10 g per dieną.

Vartojimas
– 1-3 kartus per dieną po valgio 0,5 arbat. š. miltelių išmaišykite 0,5 – 1 stiklinėje karšto arba šilto vandens, gerkite šiltą.
– 1 kartą per dieną po vakarienės, 0,5 – 1 arbat. š. triphala miltelių išmaišykite 0,5 -1 stiklinėje karšto arba šilto vandens, gerkite šiltą.

Vartojant tuščiu skrandžiu jautresni žmonės gali jausti pilvo diskomfortą. Geriausias būdas vartoti trifala yra apie po valgio.
Po 3 mėn. vartojimo padaryti pertrauką.

Burnos higienai

  • Dantų pasta – sumaišykite truputį Trifala miltelių su vandeniu ir naudokite kaip dantų pastą;
  • Burnos skaluoklis – 0,5 arb.š. Trifala sumaišykite su 0,5 stiklinės vandens ir naudokite kaip skaluoklį.

Šaltiniai:
https://www.keralaayurveda.biz
https://www.healthline.com
https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Ayur Times: Live a Healthier, Happier and Longer Life

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiški Amalaki (Emblica officinalis) milteliai, Bibhitaki (Terminalia belerica) milteliai, Haritaki (Terminalia chebula) milteliai

Maistinė vertė

-

Laikymo sąlygos

Laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.