Sojų dribsniai yra labai maistingas ir universalus ingredientas, turintis daug baltymų, skaidulų bei svarbių maistinių medžiagų.
Sojų dribsniai idealiai tinka vegetarams, veganams ir tiems, kurie siekia naudingos augalinės mitybos. Jie galimai gerina virškinimą, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir turi mažai sočiųjų riebalų.
Sojų dribsnius galima naudoti pusryčių dribsniuose, kokteiliuose ir musliuose, kaip kepinių ingredientą sausainiams ir duonai, arba kaip tirštiklį sriuboms ir troškiniams. Jie taip pat puikiai tinka kaip traškus užkandis, kai yra paskrudinti, arba kaip mėsos pakaitalas veganiškuose patiekaluose, tokiuose kaip mėsainiai, kotletai ar kukuliai.
Sojos dribsnius pamirkykite karštame daržovių sultinyje apie 10 minučių. Nusausinkite (geriausia lengvai nuspausti), po to gaminkite pagal pageidavimą: kepkite, troškinkite kartu su daržovėmis.