Ekologiški šitaki (Shiitake) grybų milteliai
Šitaki grybai yra labai maistingi, savo sudėtyje turi įvairių vitaminų, baltymų su plačiu amino rūgščių kompleksu. Įdomu tai, kad shiitake grybai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose galima rasti vitamino D, kuris nebūtų pridėtas dirbtinai. Tradicinėje kiniečių medicinoje (TKM), jie nuo seniausių laikų vartojami įvairioms ligoms susijusioms su virškinimu gydyti ar tiesiog sustiprinti imunitetą.
Juos galima naudoti ir tiesiog dėl savo maistingųjų medžiagų, kartu su vandeniu, arbata, sultimis, augaliniu pienu ar jogurtu.
Žinoma, niekas neįsivaizduoja garsiosios miso sriubos be šitaki grybų. Viena vertus, grybų tekstūra yra poringa, todėl jie sugers daug vandens, tačiau į sriubą juos idėjus pabaigoje, sriubai suteikti papildomą skonį. Jeigu norite panašaus sodrumo suteikti daržovių sultiniui – įdėkit šitaki grybų miltelių!
Ką daryti su šių grybų milteliais?
Naudokite kaip prieskonius, tiesiog sumaišyti kartu su druska ir pipirais. Ši trijulė tobulai dera tarpusavyje, nes shiitake milteliai yra tiesiog momentinė umami skonio dozė!
Įdėkite šaukštelį ar du į tofu kiaušinienę (tofunienę), virtus makaronus, sriubas, ir laikykitės – skonis taps visiškai kitoks – sodrus ir ryškus.
Dozavimas
Rekomenduojamos dozės yra nuo 1 iki 3 gramų per dieną.
Suaugusiems vartoti nuo vieno iki trijų kartų per dieną su maistu ar be, užsigeriant stikline vandens.
Ekologinė gamyba pagal galiojančius ES reglamentus.
Šaltiniai
https://www.sciencedirect.com
https://www.webmd.com
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.