Ekologiški šitaki (Shiitake) grybai, 400 mg kapsulėse
Šitaki grybai (Lentinula edodes) kilę iš Rytų Azijos, kur jie buvo auginami ir naudojami medicininiais tikslais daugiau nei tūkstantį metų. Tradiciškai vertinami tiek dėl savo kulinarinių, tiek sveikatą skatinančių savybių, šitaki grybai dažnai naudojami tradicinėje kinų medicinoje (TKM) siekiant paskatinti sveikatą ir ilgaamžiškumą, stiprinti imuninę sistemą ir gerinti kraujotaką.
Atlikta daug tyrimų, kurie tvirtina, kad Šitaki grybai turi daug vitaminų ir mineralų, kurie svarbūs sveikatai.
Dėmesio
Šitaki grybų milteliai paprastai yra saugūs daugumai žmonių, tačiau kai kurie gali patirti šalutinį poveikį, ypač vartojant didelius kiekius:
– galima alerginė reakcija, kada gali išsivystyti bėrimas, žinomas kaip „šitaki dermatitas”;
– galimi virškinimo sistemos sutrikimai, kaip pilvo pūtimas bei viduriavimas.
Vartojimas
Vartoti nuo vieno iki trijų kartų per dieną su maistu ar be, užsigeriant stikline vandens.
Dozavimas
Rekomenduojamos dozės 1 -4 kapsulės per dieną, neviršyti 3 gramų per dieną.
Šaltiniai
https://www.sciencedirect.com
https://www.webmd.com
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.