Raudonieji ryžiai yra pilno grūdo ryžiai, kurie populiarėja dėl savo naudos sveikatai.
Raudonieji ryžiai turi antocianinų, kurie suteikia jiems rausvą spalvą. Šie antioksidantai galimai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, mažina uždegimus ir lėtinių ligų riziką.
Didelis ląstelienos kiekis padeda virškinimui, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir padeda išlaikyti sveiką svorį, nes ilgiau palaiko sotumo jausmą.
Mažas glikemijos indeksas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl jie naudingi žmonėms, sergantiems diabetu.
Raudonieji ryžiai yra lobis įvairių maistinių medžiagų ir vitaminų, kurie yra svarbūs energijos gamybai ir smegenų sveikatai.
Paruošimas
Raudonieji ryžiai verdami panašiai į kitų rūšių ryžius:
Nuplauti 1 puodelį raudonųjų ryžių po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus;
Mirkyti ryžius 1 – 3 val., tai gali padėti sumažinti virimo laiką ir gauti geresnį rezultatą (ryžiai bus minkštesni);
Nuplautus ryžius dėti į šaltą vandenį 1:2,5 arba 1:3 santykiu, priklauso kokios tekstūros norite (jei norite košės, vandens galite įpilti daugiau);
Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir leiskite virti 40-50 minučių arba kol ryžiai taps minkšti. Verdant greitpuodyje virimo laikas trumpesnis, apie 20 min;
Kai ryžiai išvirs, palikite uždengtą puodą 10 minučių, tada papurenkite šakute prieš patiekdami.
Receptai
Raudonųjų ryžių salotos
Ingredientai:
– 1 puodelis virtų raudonųjų ryžių
– 1 puodelis perpjautų per pusę vyšninių pomidorų
– 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
– 1/4 puodelio smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
– 1/4 puodelio sūrio pagal skonį (smulkinto)
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
– 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
– Druska ir pipirai pagal skonį
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus raudonuosius ryžius, vyšninius pomidorus, agurką, svogūną ir sūrį.
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, raudonėlį, druską ir pipirus.
Supilkite padažą ant salotų ir išmaišykite.
Patiekite atvėsintas arba kambario temperatūroje.
Raudonųjų ryžių košė
Ingredientai:
– 1 puodelis virtų raudonųjų ryžių
– 1/2 puodelio vandens
– 1/2 puodelio kokosų pieno/ kremo
– Mėgstamo saldiklio pagal skonį
– Vanilės ekstrakto arba miltelių pagal skonį
– Ceilono cinamono miltelių pagal skonį
– 1/4 arbatinio šaukštelio malto muskato
– Žiupsnelis druskos
Riešutai papuošimui.
Puode sumaišyti virtus raudonuosius ryžius, kokosų pieną, saldiklį, vanilės miltelius, cinamono miltelius, muskato miltelius ir druską.
Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 min. maišydami, kol mišinys sutirštės iki pudingo konsistencijos.
Patiekite šiltą arba atvėsintą, papuoštą riešutais.
Tegul maistas būna vaistas!