Tikriausiai nėra riešutų poros, kuri būtų lengviau supainiojama nei pekano riešutai ir graikiniai riešutai.
Pirma, jie priklauso skirtingoms gentims ir turi skirtingus skonio profilius; pekano riešutai yra saldesni ir sviestiniai, o graikiniai riešutai yra tvirtesnio, žemiško skonio. Kalbant apie išvaizdą, pekano riešutai paprastai yra ovalesni ir rausvai rudi, o graikiniai riešutai yra apvalesni ir šviesesnio, smėlio spalvos lukštu. Be to, šių dviejų riešutų panaudojimas kulinarijoje skiriasi, o pekano riešutai dažnai naudojami saldžiuose patiekaluose, tokiuose kaip pyragai, o graikiniai riešutai dažniausiai naudojami pikantiškuose patiekaluose, pavyzdžiui, salotose ir pesto. Galiausiai skiriasi jų mitybos profiliai, nes pekano riešutuose paprastai yra daugiau riebalų ir kalorijų, o graikiniuose riešutuose yra daugiau omega-3 riebalų rūgščių.
Pekano riešutai dar vadinami pekaninių karijų arba tiesiog karijų riešutais. Dėl sodraus, sviestinio skonio ir natūralaus saldumo jie yra skanus ir sotus užkandis.
Walnuts.lt apie pekano riešutų naudą sveikatai:
- stiprūs antioksidantai;
- galimai sulėtina su amžiumi susijusį raumenų nervų degeneraciją;
- puikus vitamino B1 šaltinis;
- puikus cinko šaltinis;
- turi daug omega-6 riebalų rūgščių (netgi 2 kartus daugiau nei graikiniai), kurios yra svarbios aktyvumui, normaliam odos funkcionavimui, organizmo atsparumui;
- naudingi plaukams, galimai skatina augimą.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.