- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški migdolai
Nuo 2.70€
Produkto kodas:
100008
Kategorija: Riešutai, Riešutai ir sėklos
Žyma: Ekologiška, Keto mityba, Veganams
Aprašymas
Ekologiški migdolai (Prunus dulcis), dažniausiai auginamas Viduržemio jūros regione, JAV, Australijoje ir Kinijoje, tačiau atkeliavęs yra iš Artimaisiais rytais vadinamo regiono (Iranas, Saudo arabija ir t.t.), ten jis ir dabar auga natūraliai. Migdolai vadinami riešutų karaliais, kadangi jie laikomi pačiais naudingiausiais riešutais žmogaus organizmui, dėl sukaupto didelio kiekio svarbių maistinių medžiagų. Migdolus galima valgyti šviežius arba naudoti maisto ruošimui, jie puikiai tinka kepiniams, salotoms. Tai ne tik sveikas, bet ir skanus maistas.
Migdolų nauda sveikatai
Migdoluose yra daug vitaminų, mineralų, maistinių skaidulų ir augalinės kilmės baltymų. Suvalgę 30 gramų migdolų mes gauname 1/8 mums reikalingų baltymų. Yra ne viena priežastis, kodėl turėtumėte pradėti valgyti migdolus kasdien.
Iš migdolų taip pat gaminami tam tikri produktai, kurie yra taip pat naudingi mūsų sveikatai ir grožiui:
Migdolų sviestas
Migdolų aliejus
Migdolų pienas
Migdolų maistinis kremas
Vartojimas
Kiek galima suvalgyti riešutų priklauso nuo jūsų virškinimo galimybių. Jūsų apetitas ir virškinimo pajėgumas yra svarbesni nei rekomenduojamas kiekis. Tačiau, kadangi riešutai turi daug kalorijų, yra riebūs ir sunkiai virškinami, turėtumėt į tai atsižvelgti.
Paprastai nerekomenduojama per dieną suvalgyti daugiau nei saujelę riešutų. Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad riešutus reikėtų vartoti kaip ir bet kokį kitą maistą, suvalgius tam tikrą kiekį, daryti pertrauką. Pastoviai užkandžiaujant gali išsivystyti virškinimo trakto sutrikimai, kurių pasekmėje organizme kaupiasi toksinai ir galimos neigiamos pasekmės sveikatai.
Prieš valgant migdolus reikėtų pamirkyti vandenyje ir pašalinti luobeles. Mirkymas ir luobelių pašalinimas padeda geriau įsisavinti migdolų maistines medžiagas.
Galima įsigyti migdolų be luobelių.
Riešutai ne tik skanus bet ir sveikas užkandis. Juos galima sumalti į miltus, gaminti riešutų pieną, riešutų sviestą. Yra įvairių būdų, kaip gaminti su riešutais, jie tinka pagrindiniuose patiekaluose, užkandžiuose, desertuose ir net gėrimuose.
Šaltiniai
www.tcmworld.org
www.ayurvedajournal.world
www.ncbi.nlm.nih.gov
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški MIGDOLAI (Prunus dulcis) su odele 100 proc.
Maistinė vertė
Energija 630 kcal / 2619 kJ
Riebalai 83,9 g
– iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6,3 g
Angliavandeniai 13,8 g
– iš kurių cukrų 4 g
Skaidulos 11,3 g
Baltymai 21,7 g
Druska 0,005 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje. Rekomenduojama laikymo temperatūra 16°C.