Ekologiški malti Kajeno pipirai
Kajeno pipiras naudojamas įvairiuose kulinariniuose patiekaluose, kad pridėtų aštrumo ir skonio. Tai dažnas ingredientas įvairiose pasaulio virtuvėse, įskaitant Meksikos ir Pietų Azijos patiekalus. Kajenas gali būti naudojamas šviežias arba dažniau – džiovintas ir sumaltas į miltelius, kurie pabarstomi ant maisto arba įtraukiami į receptus.
Mediciniškai kajeno pipiras vertinamas dėl jo galimybės palaikyti virškinimo sveikatą, malšinti skausmą ir skatinti kraujotaką. Kapsaicinas, aktyvusis komponentas, manoma, padeda mažinti apetitą ir gali padėti stengiantis numesti svorio. Be to, jis naudojamas tepaluose dėl jo analgetinių savybių malšinti raumenų ir sąnarių skausmą.
Apibendrinant, kajeno pipiras yra universalus ir galingas prieskonis, kuris praturtina kulinarinius patiekalus ir naudingas sveikatai, todėl jis yra mėgstamas tarp šefų ir žolininkų.