- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Back to products
Ekologiški lazdynų riešutai
Nuo 2.30€
Ekologiški graikiniai riešutai
Nuo 2.50€
Produkto kodas:
100006
Kategorija: Riešutai ir sėklos, Riešutai
Žyma: Keto mityba, Veganams, Žaliavalgiams
Aprašymas
Ekologiški graikiniai riešutai
Tikriausiai nėra riešutų poros, kuri būtų lengviau supainiojama nei pekano riešutai ir graikiniai riešutai.
Pirma, jie priklauso skirtingoms gentims ir turi skirtingus skonio profilius; pekano riešutai yra saldesni ir sviestiniai, o graikiniai riešutai yra tvirtesnio, žemiško skonio. Kalbant apie išvaizdą, pekano riešutai paprastai yra ovalesni ir rausvai rudi, o graikiniai riešutai yra apvalesni ir šviesesnio, smėlio spalvos lukštu. Be to, šių dviejų riešutų panaudojimas kulinarijoje skiriasi, pekano riešutai dažnai naudojami saldžiuose patiekaluose, tokiuose kaip pyragai, o graikiniai riešutai dažniausiai naudojami pikantiškuose patiekaluose, pavyzdžiui, salotose ir pesto. Galiausiai skiriasi jų mitybos profiliai, nes pekano riešutuose paprastai yra daugiau riebalų ir kalorijų, o graikiniuose riešutuose yra daugiau omega-3 riebalų rūgščių.
Graikiniai riešutai yra saldūs ir turi šildančias savybes. Šie riešutai nuo senovės žinomi kaip maistas smegenims.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški graikiniai riešutai 100 proc. (Jungas regia)
Maistinė vertė
Energija: 2.740 kJ / 654 kcal
Riebalai: 65,2 g
- Sočiosios riebalų rūgštys: 6,1 g
- Mononesočiosios riebalų rūgštys: 8,9 g
- Polinesočiosios riebalų rūgštys: 47,2 g
Angliavandeniai: 7,0 g
Cukrus: 2,6 g
Skaidulinės medžiagos: 6,7 g
Baltymai: 15,2 g
Druska: 0,01 g
Pelenai: 1,8 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, saugant nuo tiesioginių saulės spindulių. Rekomenduojama laikymo temperatūroje 5-15°C, dregmė 55 - 65 %.