Ekologiški Ceremoninės kakavos milteliai RAW (nenuriebinti)

Nuo 9.10

100 g
91.00/kg
9.10
200 g
89.50/kg
17.90
300 g
89.00/kg
26.70
400 g
88.75/kg
35.50
500 g
88.00/kg
44.00
1 kg
88.00/kg
88.00
25 kg
74.80/kg
1,870.00
Kilmės šalis: Madagaskaras

Geriausias iki: 2026 03 31

Produkto kodas: 150012 Kategorija: , Žyma: , , ,
Aprašymas

Kakava (Theobroma cocoa L.) atsirado Centrinėje Amerikoje. Majai, actekai ir kitos tautos vartojo kakavos gėrimus, panašius į tejate arba pozole gėrimus, kurie vis dar gaminami Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje.
Šios senovės civilizacijos ne tik vartojo kakavą kaip gėrimą, bet ir laikė ją šventa, naudodamos ritualuose ir ceremonijose. Kakavos pupelės buvo taip vertinamos, kad buvo naudojamos kaip valiuta ir užėmė pagrindinę vietą kultūrinėje ir dvasinėje praktikoje. Šiandien apeiginės kakavos tradicija klesti ir toliau, nes žmonės visame pasaulyje iš naujo atranda jos emocinio gydymo ir dvasinio ryšio potencialą.

Teigiama, kad kakavos pupelėse yra junginių, sukuriančių laimės, malonumo ir net lengvos euforijos jausmą. Tai gali prisidėti prie geresnės nuotaikos ir gerovės.
Taip pat manoma, kad gali padėti pagerinti susikaupimą, todėl bus naudinga atliekant užduotis, kurioms reikia proto aiškumo.
Dėl savo vaidmens skatinant malonumo jausmą, siejama su afrodiziako poveikiu, sustiprinančiu romantiškus ir jausmingus potyrius.
Kakava yra puikus šaltinis įvairių meneralų.

Savybės
Kakavos milteliai, pagaminti iš neskrudintų, fermentuotų, saulėje džiovintų kakavos pupelių, kurių drėgmės kiekis yra 6,59%.
Be pašalinių skonių, kvapo, perteklinio rūgštingumo, perteklinio kartumo ar sutraukiančio poveikio.

Dėmesio
Kakavoje natūraliai yra kofeino ir teobromino. Nors kiekiai mažesni nei kavoje, tie kas jautrūs kofeinui gali jausti nerimą, nervingumą ar nemigą.
Per didelis kakavos vartojimas gali sukelti virškinimo sutrikimus, įskaitant pykinimą ar viduriavimą, galvos skausmus,
Kakava gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, ypač su antidepresantais, būkite atidūs.

Naudojimas
Kasdien vartojant kakavos 30 g yra daugiau nei pakankamai. Labai svarbu pradėti nuo mažesnio kiekio ir palaipsniui didinti, kad būtų nustatyta optimali dozė, nes individualios reakcijos gali labai skirtis.
Kakavą paprastai saugu vartoti nėštumo metu, tačiau didelių porcijų nerekomenduojame. Svarbu stebėti suvartojamo kakavos kiekį.

Karštas šokoladas
Kakavos miltelius  ištirpinti karštame inde ir užpylus šiltu (ne verdančiu) vandeniu suplakti blenderiu.
Gardinti galima su kokosų pieno milteliais arba augaliniu – avižų, migdolų, kokosų gėrimu.
Saldinkite su savo mėgstamu saldikliu ir eksperimentuokite su prieskoniais – vanile, cinamonu, kardamonu, kajeno pipirais.

Pasigaminkite šokoladą namuose
Kakavos miltelius ištirpinkite karštame inde su kokosų pieno milteliais, ar, tarkime, riešutų sviestu (ne su vandeniu, ar augaliniu pienu) ir išpilstyti į formeles. Atvėsinus į šaldytuve, galėsite mėgautis aukštos kokybės šokoladu.

Pabarstykite ant pusryčių košės, kokteilio ar salotų.

Šaltiniai
https://cacaolaboratory.com
https://www.sciencedirect.com
https://www.thechocolatejournalist.com

PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.

Sudedamosios dalys

Ekologiški kakavos milteliai RAW 100% . Trinitario su mažais procentais Criollo ir Forastero.


Maistinė vertė

Energija -2416/586 kJ/kcal
Riebalai -56 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių -34 g
Angliavandeniai -30 g
iš kurių cukrų - 1,5 g
Skaidulos - 23 g
Baltymai - 13 g
Druska - 0,2 g

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, nuo tiesioginių saulės spindulių sandariai uždarytą.