Ekologiški bolivinių balandų (kynva) dribsniai tinka įvairiems patiekalams ruošti ir dėti į pusryčių dribsnius. Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų šaltinis, tinka veganams.
Bolivinėje balandoje yra augaliniai antioksidantai, pasižymintys didele nauda sveikatai.
Lyginant bolivinę balandą su mums įprastais grūdais (kviečiais, rugiais, ryžiais), ji gerokai lenkia minėtas grūdines alternatyvas baltymų kiekiu. 8 gramai kokybiškų baltymų virtų bolivinės balandos kruopų puodelyje daro šias kruopas puikiu pasirinkimu vegetarams bei veganams.
Karštą košę, pvz., galite gaminti su prieskoniais ar daržovėmis; saldžią – su pienu (arba kokoso, sojų, migdolų pienu), riešutais ar vaisiais. Gaminimas: užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 5 min. Galima prieš tai pakepinti keptuvėje.
Bolivinės balandos receptai
Salotos su bolivine balanda: sumaišykite atvėsusias, virtas bolivinės balandos kruopas arba dribsnius su virtomis ar konservuotomis pupelėmis, moliūgų sėklomis, svogūnų laiškais ir kalendromis. Apibarstykite salotas mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis.
Pusryčių košė: išvirtas bolivinės balandos kruopas arba išbrinkintus dribsnius pagardinkite riešutais bei džiovintais vaisiais bei patiekite pusryčiams.
Sriubos su bolivine balanda: naudokite bolivinę balandą mėgstamose daržovių ar kruopų sriubose. Pakeiskite ja įprastus ryžius, perlines kruopas.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.