Baltieji apvalieji ryžiai yra vertinami dėl minkštos ir lipnios tekstūros, kai jie yra išvirti, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo suši ir ryžių rutuliukų iki kreminių rizotų ir desertų. Skirtingai nei ilgagrūdžiai ryžiai, kurie lieka birūs, apvalieji ryžiai sulimpa ir gerai išlaiko skonį. Maistiniu požiūriu tai yra geras greitai virškinamų angliavandenių šaltinis, todėl suteikia energijos.
Baltuosius apvaliuosius ryžius paprasta paruošti:
nuplaukite juos, kol vanduo taps skaidrus, kad pašalintumėte perteklinį krakmolą, tuomet virkite ryžių viryklėje arba puode santykiu 1:1,25 (vanduo ir ryžiai) apie 15–20 minučių.
Šie universalūs ryžiai gali būti pagardinti actu sušiui, prieskoniais pikantiškiems patiekalams arba saldinti pienu ir saldikliais, todėl yra jaukus ir įvairiapusis pasirinkimas virtuvėje.