Auksinių linų sėklos yra labai vertinamos dėl jų sveikatą gerinančių savybių, visų pirma dėl turtingo omega-3 riebalų rūgščių, skaidulų ir lignanų kiekio. Šie komponentai prisideda prie gerėjančios širdies sveikatos, virškinimo reguliavimo ir potencialaus vėžio rizikos mažėjimo.
Auksinių linų sėklos taip pat siūlo gausybę antioksidantų, vitaminų ir mineralų.
Kalbant apie jų naudojimą, jos yra nepaprastai universalios: linų sėklų miltai gali būti dedami į kokteilius, jogurtą, avižines košes ir kepinius, sausus pusryčius, siekiant padidinti maistinę vertę. Jų švelnus, riešutų skonis praturtina įvairius patiekalus. Svarbu vartoti jas su pakankamu kiekiu vandens, kad būtų palengvintas virškinimas ir maistinių medžiagų įsisavinimas.
Tinka kaip tirštiklis padažams ir gėrimams.
Rekomenduojama į kepinių tešlą dėti 10–20% linų sėmenų miltų.
Kadangi šie miltai itin sugeria vandenį, receptuose atitinkamai reikia padidinti skysčių kiekį.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.