- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Back to products
Ekologiški rudieji lęšiai
Nuo 1.00€
Ekologiški Ašvaganda (Ashwagandha) milteliai
Nuo 1.95€
Aprašymas
Ekologiški Ašvaganda (Ashwagandha) milteliai
Ašvaganda Withania somnifera, dažnai vadinama „Indijos ženšeniu“ arba „žiemine vyšnia“, buvo naudojama Ajurvedoje, vienoje seniausių pasaulyje holistinio gydymo sistemų, daugiau nei 3000 metų. Jis klesti sausuose Indijos regionuose, Viduriniuose Rytuose ir kai kuriose Afrikos dalyse. Jo pavadinimas „ashwagandha“ yra kilęs iš sanskrito kalbos, „ashwa“ reiškia „arklys“, o „gandha“ reiškia „kvapas“, galbūt nurodantis į stiprų šaknies kvapą, tikima kad ji suteikia gyvybingumo ir arklio jėgos.
Ajurvedoje labai gerbiama Ašvaganda naudojama dėl sveikatos problemų. Augalo šaknis yra svarbiausia augalo dalis ir dažniausiai naudojamos įvairiose kompozicijose. Šaknys turi stiprių afrodiziako, diuretikų, antioksidacinių, antidepresantų, antidiabetinių savybių, todėl yra naudojamos gydant įvairias ligas.
Tyrimai apie ašvagandą parodė, kad ji veiksmingai mažina stresą ir nerimą, o keletas tyrimų nurodo reikšmingą kortizolio, organizmo streso hormono, sumažėjimą. Kiti tyrimai parodė, kad ji gali pagerinti kognityvinę funkciją, atmintį ir dėmesio koncentraciją, todėl gali būti naudinga sergant neurodegeneracinėmis ligomis, tokiomis kaip Alzheimerio liga. Be to, ašvaganda siejama su geresne miego kokybe, hormonų balansu bei padidėjusia fizine ištverme, ypač mažinant nuovargį ir didinant jėgą bei ištvermę.
Dėmesio
Kai kurie asmenys, vartodami ašvaganda miltelius, gali patirti skrandžio sutrikimus arba viduriavimą.
Kai kuriais atvejais Ašvaganda gali sukelti mieguistumą.
Ašvaganda gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, todėl būkite atidūs, jei vartojate receptinius vaistus.
Nėščios arba krūtimi maitinančios moterys turi būti atsargios vartodamos ašvagandą, nes jos saugumas tokiomis situacijomis nėra gerai žinomas.
Naudojimas
Rekomenduojama vartoti 1/4–1/2 arbatinio šaukštelio miltelių vieną ar du kartus per dieną, ne daugiau nei 1 arbatinį šaukštelį per dieną. Galima sumaišyti su vandeniu, arba užgerti vandeniu.
Kiek laiko reikia vartoti, tai gali priklausyti nuo skirtingų veiksnių. Kai kuriems gali prireikti 3–6 savaičių, kitiems ilgiau. Daugeliui žmonių Ašvaganda gali būti vartojama kelis mėnesius, po 3 mėnesių vartojimo daryti pertrauką.
Šaltiniai
https://www.keralaayurveda.biz
https://www.healthline.com
https://www.netmeds.com
PASTABA. Čia pateikiama informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški ašvaganda (ashwagandha) šaknų milteliai 100%
Maistinė vertė
1422 kJ / 340 kcal
Riebalai - 1 g
- Iš kurių sočiųjų: 0 g
Angliavandeniai - 65 g
- Iš kurių cukrų - 17 g
Skaidulos - 10 g
Baltymai: 7 g
Druska: 0,1 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje vėsioje vietoje..