- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiški Aliejinės kopūstpalmės (acai) liofilizuotų uogų milteliai
Nuo 13.30€
Aprašymas
Ekologiški Aliejinės kopūstpalmės (acai) liofilizuotų uogų milteliai
Aliejinės kopūstpalmės (Euterpe oleracea) milteliai yra mažos, tamsiai violetinės uogos, kilusios iš Amazonės atogrąžų miškų. Vietinės gentys jas vartojo šimtmečiais kaip pagrindinį maisto šaltinį ir natūralų vaistą. Tradiciškai uogos buvo sutrinamos į tirštą masę ir valgomos, siekiant gauti energijos ir maistinių medžiagų. Dėl didelio antioksidantų kiekio išpopuliarėjo visame pasaulyje kaip supermaistas, žinomas dėl savo naudos sveikatai. Šiose uogose gausu antocianinų, skaidulų ir būtinų riebalų rūgščių.
Aliejinės kopūstpalmės milteliai, pagaminti iš džiovintų uogų, yra patogus būdas įtraukti šią superuogą į kasdienę mitybą. Juos galima maišyti į kokteilius, barstyti ant jogurto ar avižinės košės arba naudoti kepiniuose.
Rekomenduojama paros dozė yra 1 a. šaukštelis (3–6 g), o didesniam antioksidantų poveikiui galima vartoti iki 1 v. šaukštas (10-12 g) per dieną. Visada pradėti nuo mažesnės dozės.
Geriausiam įsisavinimui rekomenduojama vartoti kartu su sveikaisiais riebalais, pavyzdžiui, riešutais ar kokosų pienu.
Nors šie milteliai paprastai yra saugūs, žmonės, turintys alergiją uogoms ar tam tikrų sveikatos sutrikimų, turėtų atidūs.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiški aliejinės kopūstpalmės (Euterpe oleracea/ Euterpe precatoria) uogų milteliai 100%
Maistinė vertė
Energinė vertė - 1955 kJ / 475 kcal
Riebalai - 36 g
- įskaitant sočiąsias riebalų rūgštis – 8.4 g
Angliavandeniai - 10 g
- įskaitant cukrų - 1 g
Baltymai - 7.5 g
Skaidulos 42 g
Druska - 0,01 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.