- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Aprašymas
Ekologiška žalia malta kava
Žalios kavos pupelės nėra skrudintos, todėl nuo juodųjų skiriasi visiškai kitokiu skoniu – žoliniu, šiek tiek rūgštoku, panašiu į neprinokusį persimoną. Tačiau jos laikomos naudingesnėmis, nes termiškai neapdorotos jos visiškai išlaiko naudingas medžiagas. Kitaip nei juodosios, žaliosios kavos pupelės gaunamos džiovinant, ne skrudinant. Išvaizda pupelės primena lęšius. Gėrimo spalva – žaliai-ruda, aitroko skonio.
Moksliniai tyrimai tvirtina žalios kavos nauda svorio metimui. Taip yra dėl pupelėse esančio didelio kiekio chlorogeno rūgšties – vienu iš galingiausių antioksidantų.
Pagrindinė taisyklė – gėrimas turi būti vartojamas nenaudojant saldiklių. Pagal skonį galite pridėti imbiero, cinamono, vanilės, kardamono ar kitų prieskonių.
Rekomenduojamas paros kiekis – ne daugiau kaip 2 puodeliai tonizuojančio gėrimo.
Kavos neleistina vartoti vaikams ir paaugliams, nesčiosioms ir maitinančioms moterims.
Kavos paruošimas:
1-2 arbatinius šaukštelius maltos žalios kavos užpilkite karštu vandeniu (geriausia 90°C). Po 5 minučių kava yra paruošta vartoti. Šiek tiek aitrokas užpilo skonis, panašus į žaliosios arbatos skonį.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Malta žalia kava * 100% (* sertifikuota ekologiška sudedamoji dalis).
Maistinė vertė
-
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, vėsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.