Ekologiška topinambų (jeruzalės artišokų) ir kiaulpienių šaknų kava yra maistinga ir be kofeino alternatyva tradicinei kavai, pagaminta iš skrudintų topinambų gumbų ir kiaulpienių šaknų, kardamono, cinamono ir gvazdikėlių.
Šiame mišinyje gausu inulino – prebiotinės skaidulos iš topinambų, kurios palaiko žarnyno sveikatą, skatindamos naudingų bakterijų dauginimąsi ir gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kaip pabrėžiama tyrimuose, publikuotuose The Journal of Nutrition.
Kiaulpienių šaknys suteikia papildomos naudos sveikatai, nes yra žinomos dėl savo kepenis detoksikuojančių savybių, lengvo diuretiko poveikio ir gebėjimo padėti virškinimui – tai tvirtina tradiciniai augalinės medicinos tekstai ir tyrimai Phytotherapy Research žurnale.
Kardamonas, cinamonas ir gvazdikėliai suteikia ne tik šildančio ir aromatingo skonio, bet taip pat yra naudingi dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, pripažintų natūralios medicinos šaltiniuose, tokiuose kaip Journal of Ethnopharmacology.
Šis žemės skonio, šiek tiek riešutų poskonio kavos pakaitalas turi švelnų, kiek saldų skonį su subtiliomis kartumo natomis, todėl yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško natūraliai energizuojančio gėrimo be kofeino poveikio.
Jis ypač populiarus tarp žmonių, kurie siekia palaikyti virškinimo sveikatą, kepenų funkciją ir išlaikyti subalansuotą energijos lygį visą dieną.
Naudojimo būdas: vieną kupiną arbatinį šaukštelį kavos užpilti stikline vandens, pavirti 2-3 min., palikti uždengus 5-10 min. Pagal savo skonį galima įpildti augalinio pieno, pasaldinti.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.