Ekologiška šaltalankių uogienė, 350 ml
Natūrali šaltalankių tyrė, puikiai tinkanti arbatoms, tačiau valgoma ir skaninant jogurtą, varškę, blynus, košes ir pan.
Skanios dovanos idėja – vitaminai žiemai, imuninei sistemai, šiltiems žiemoms vakarams skaniai stipinant imunitetą.
Ši natūrali šaltalankių uogienė pagaminta iš lietuviškų ekologiškų uogų yra puikus vitaminų šaltinis tiek suspaudus rudeniniui šaltukui, tiek žiemą, tiek vasarą – puikesnės imuninės sistemos stiprinimo programos nė nereikia.
Šaltalankių uogos ypatingai vertinamos dėl gausaus naudingųjų medžiagų spektro. Jose ypač gausu vitamino C, taip pat karoteno, cholino, nikelio, mangano, geležies, fosforo, folio rūgšties, vitaminų B1, B2, B3, P, biologiškai aktyvių ir kitų m-gų. Šaltankio skonį atskirsite nuo bet kokių kitų uogų. Šis džemas puikiai tinka prie blynų, sūrio, varškės, net gi padažams prie mėsos ir žuvies patiekalų. Tačiau daugiausia žmonių mėgaujasi gerdami vitaminingą šaltalankių arbatą.
Vaisiai turi daug vitamino E (saugo odą nuo senėjimo, žalingo saulės spindulių ir laisvųjų radikalų poveikio), vitamino F (reguliuoja medžiagų apykaitą), vitamino A (gerina regos funkciją). Vitaminas P stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina žarnyno veiklą. Tiaminas po didelių fizinių ar emocinių krūvių atnaujina nervų sistemą. Oleino rūgštis plečia širdies, smegenų kraujagysles, intensyvina kraujo apytaką, mažina kraujo spaudimą. Serotoninas stiprina organizmo priešinimąsi infekcijoms, spartina kraujo krešėjimą, normalizuoja kraujospūdį. Vaisių išspaudos turi daug ląstelienos, todėl gerina virškinimą.
Šaltalankių vaisiai, sultys ir produktai iš jų yra patikima profilaktinė ir gydomoji priemonė nuo avitaminozės. Vaisai turi daug enzimų, kurie stiprina imuninę sistemą.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.