Kokosų kremas yra išgaunamas iš kokoso vaisiaus viduje esančios baltos masės. Jis pasižymi tiršta konsistensija bei kremine tekstūra. Jis dažnai painiojamas su kokosų vandeniu, kuris randamas nesunokusiuose kokosuose. Kokosų kremas nėra sutinkamas natūraliai. Jis gaunamas baltą kokosų masę sumaišius su vandeniu. Tai dažniausiai daroma santykiu 1:1. Lyginant kokosų vandenį su kokosų kremu, pastarasis yra gerokai kaloringesnis ir maistingesnis.
Dėl puikaus skonio ir kaloringumo, kokosų kremas naudojamas verdant sriubas, gaminant padažus ir desertus. Ypač populiarus azijietiškų patiekalų gaminime. Kaip pagardą kokosų kremą naudokite:
Įdėję keletą arbatinių šaukštelių į ekologišką Arabica pupelių kavą. Mėgausitės ne tik skaniu, bet ir maistingu gėrimu.
Įdėję šaukštą kokosų kremo į plakamą pieno kokteilį, gausite sotų ir aromatingą gėrimą.
Užpylę porą šaukštų ant šviežių ar šaldytų uogų, pasigaminsite išskirtinį desertą.
Pagardinę bet kokią košę šaukštu kokosų kremo, mėgausitės sveikais pusryčiais, kuriuos mėgsta ir vaikai.
Kokosų kremo kaloringumo neverta išsigąsti, nes jo didesnė riebalų dalis – gerieji MTC riebalai. Mokslininkai pateikia įrodymų, kad piene esantis MTC aliejus ne tik negali būti viršsvorio priežastimi, bet netgi padeda svorio kontrolei:
– Lyginant su kitais riebalais, MTC aliejus mažina apetitą;
– Produkte esančios natūralios dekano bei oktano rūgštys spartina medžiagų apykaitą ir degina nepageidaujamus riebalus.
Kokosų kreme esantis aliejus sunormalizuoja cholesterolio ir trigliceridų lygius.
Kokosų kremo riebalai efektyviai mažina uždegimo simptomus ir įvairiausius tinimus. Tyrimų metu atsiskleidė, kad kokosų kremas prisideda prie skrandžio opos simptomų sumažinimo ir gana efektyviai kovoja su infekcijas sukeliančiais virusais bei bakterijomis.