- Arbata, kava, kakava
- Augalinis supermaistas
- Džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės
- Kruopos ir ankštiniai
- Riešutai ir sėklos
- Aliejus, actas ir padažai
- Priedai maistui ruošti
- Prieskoniai
- Maistinės mielės
- Makaronai
- Miltai
- Maisto papildai
- Gėrimai
- Saldumynai
- Užkandžiai
- Konservuotas maistas
- Švieži vaisiai ir daržovės
Ekologiška kuokštinė grifolė (Maitake) kapsulės 500 mg
Nuo 6.38€
Produkto kodas:
150069
Kategorija: Augalinis supermaistas, Kapsulės, Vaistiniai grybai
Žyma: Ekologiška, Ekologiškas, Veganams
Aprašymas
Ekologiška kuokštinė grifolė (Maitake)
Maitake grybai (Grifola frondosa) yra valgomųjų grybų rūšis, itin vertinama dėl savo naudingų savybių įvairiose tradicinės ir šiuolaikinės medicinos srityse.
Maitake grybai turi senas tradicijas įvairiose kultūrose, ypač Rytų Azijoje ir Šiaurės Amerikoje.
Amerikos indėnų gentys taip pat pripažino maitake sveikatą stiprinančias savybes, naudodamos jas įvairiose vaistažolių deriniuose. Šie tradiciniai, iš kartos į kartą perduodami vartojimo būdai rodo, kad maitakė yra vertinama kaip natūrali priemonė bendrai sveikatai ir gerovei gerinti.
Tradicinės kinų medicinos (TKM) požiūriu, maitake grybai turi balansuojantį poveikį organizmo Qi (gyvybinei energijai), galimai stiprina imuninę sistemą. Maitake dažnai vartojami sriubose ir arbatose.
Ajurvedoje maitakės grybai vertinami dėl jų jauninamųjų savybių. Jie laikomi galinga rasajana (tonizuojančia priemone), galinčia subalansuoti tridošas (Vata, Pitta ir Kapha). Ajurvedos gydytojai dažnai rekomenduoja maitake grybus.
Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai taip pat skelbia apie maitake grybų sveikatai naudingas savybes.
Dėmesio
Nors maitake grybai paprastai laikomi saugiais, kai kuriems asmenims jie gali sukelti alerginių reakcijų.
Per didelis jų vartojimas gali sukelti virškinimo problemų.
Vartojantys diabetą ar kraują skystinančius vaistus, prieš vartodami maitake produktus, dėl galimos sąveikos turėtų pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu.
Būkite atidūs prieš vartojant bet kokius vaistinius grybus, ypač asmenims, turintiems sveikatos sutrikimų ar vartojantiems vaistus.
Vartotojimas
Bendra maitake grybų vartojimo dozė per dieną gali skirtis priklausomai nuo jų vartojimo formos ir vartojimo tikslo. Tačiau galima pateikti bendrą rekomendaciją:
– Džiovintų miltelių maitake įprasta dozė gali svyruoti 2 – 4 kapsulės, neviršyti 3 g per dieną.
Svarbu atkreipti dėmesį, kad šios dozės yra bendros rekomendacijos. Tinkama dozė gali labai skirtis priklausomai nuo asmens amžiaus, sveikatos būklės ir konkrečių poreikių.
Šaltiniai:
https://www.dl.begellhouse.com
https://www.anaturalhealingcenter.com
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.
Sudedamosios dalys
Ekologiška kuokštinės grifolės (Grifola frondosa) milteliai 500 mg
HPMC (hidroksipropilmetileno celiuliozės) kapsulė +- 7mg
Maistinė vertė
Vienos kapsulės:
Energija - 7,61 kJ/ 1,82 kcal
Riebalai - 0,029 g
- iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 0,006 g
Angliavandeniai - 0,190 g
- iš jų cukrų - 0,021 g
Skaidulos - 0,242 g
Baltymai - 0,117 g
Natris - 0,000 g
Laikymo sąlygos
Laikyti sausoje, vėsioje, tamsoje vietoje, sandariai uždarytą. Saugoti nuo vabzdžių ir tiesioginių saulės spindulių.