Kakavos masė puikiai tinka naudoti veganiškų desertų receptuose, saldžiuose kepiniuose, gaminant naminį šokoladą arba pačią gardžiausią kakavą ir karštą šokoladą.
Kakavos pupelės, kurių sudėtyje yra daugiau nei 300 veikliųjų medžiagų, įskaitant fenilą, etilaminą ir serotiną, yra naudiojama šokolado gamybai. Theobroma Cacao medis, kilęs iš tropinio klimato Pietų Amerikoje, yra laikomas šventu majų ir actekų gentyse. Pačios kakavos pupelės yra puikus „supermaistas“, nes jose gausu įvairių antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų. Peru ekologiškų augintojų gaminamose kakavos pupelėse yra 3 daugiau antioksidantų nei žaliojoje arbatoje. Kakavos pupelės yra turtingas mineralų šaltinis. Skintos rankomis kaip ankštys, aukščiausios kokybės žalios pupelės atrenkamos ir fermentuojamos, kad sumažintų natūralų kartumą.
Kakavos Privalumai
- Antioksidantų šaltinis – apsaugo organizmą nuo senėjimo
- Kakava padeda reguliuoti cholesterolį
- Kakava Suaktyvina kraujotaką ir smegenų veiklą
- Kakava skatina endorfinų (laimės hormonų) gamybą
Kaip virti kakavą (vienam puodeliui):
- Susmulkinti apie 10 g. kakavos masės
- Užvirti vandenį ir suberti kakavos masę
- Maišykite ranka arba elektriniu prietaisu, kol išgausite vientisą konsistenciją
- Jei kakavai trūksta saldumo galima pagardinti augaliniu pienu ar jūsų pasirinktu saldiklis
Vartokite iki 10 g per dieną. Prieš vartodami pasitarkite su gydytoju.
iki 10 g. – silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
25 – 35 g. – vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
35 – 40 g. – stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms