Ekologiška cikorijos kava, skrudinta, smulkiai malta
Cikorijų kava – gėrimas be kofeino, gaminamas iš skrudintų trūkažolės šaknų, siūlo puikią alternatyvą tradicinei kavai. Garsi dėl savo sodraus, žemiško skonio, cikorijų kava dažnai naudojama kaip kavos pakaitalas be kofeino. Ji turi keletą privalumų sveikatai, įskaitant turtingą inulino šaltinį – prebiotinių skaidulų, kurios palaiko žarnyno sveikatą ir virškinimą. Be to, cikorijų kavoje yra mažai kalorijų ir ji siejama su galimu cukraus kiekio kraujyje sumažėjimu, todėl ji yra tinkamas pasirinkimas tiems, kurie kontroliuoja gliukozės suvartojimą.
Dėl švelnaus kartumo ir aromatinių savybių jis yra universalus tiek karštų, tiek šaltų gėrimų ingredientas, kurį galima maišyti su tradicine kava arba patiekti vieną.
Naudojimas:
1/2 – 2 šaukštelius kavos užpilkite stikline vandens ir virkite apie 2-3 minutes. Supilkite į stiklinę ir palikite 5-10 min. Galite paskaninti natūraliu saldikliu ir augaliniu pienu.
Turi natūraliai būdingo kartumo.
Cikoriją taip pat galima naudoti gardinti desertus.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.