Ekologiški šaltyje džiovintų braškių milteliai
Džiovintų braškių milteliai yra universalus ir skanus ingredientas. Jie išlaiko saldų ir rūgštų braškių skonį koncentruotoje formoje, be šviežių vaisių drėgmės. Šie milteliai gali būti naudojami įvairiose srityse, pavyzdžiui, kokteiliuose, kepiniuose, jogurte ar net kaip papuošimas pusryčių dribsniams ir desertams. Taip pat jie yra populiarus priedas dietoje, suteikiantis daugybę antioksidantų, vitaminų ir skaidulų. Dėl ryškios spalvos ir unikalaus skonio džiovintų braškių milteliai yra puikus būdas į savo patiekalus įtraukti juos dėl braškių naudos, tuo pačiu pagerinant jų skonį ir maistinę vertę.
Rekomenduojama džiovintų braškių miltelių dozė gali skirtis priklausomai nuo naudojimo tikslo ir individualių mitybos poreikių. Tačiau čia pateikiamos bendros gairės:
Kokteiliai ar kokteiliai su baltymais: paprastai į kokteilį ar baltymų kokteilį galima įdėti 1–2 šaukštus (apie 10–15 gramų) džiovintų braškių miltelių, kad suteiktų skonio ir papildomų maistinių medžiagų.
Kepimas: Jei džiovintus braškių miltelius naudojate kepiniuose, paprastai galite juos pakeisti dalimi miltų – apie 1/4–1/2 puodelio (apie 25–50 gramų) vienam receptui, priklausomai nuo to, kaip stipriai norite, kad jaustųsi braškių skonis.
Jogurtui ar košei: į vieną porciją jogurto, košės ar dribsnių galite įdėti apie 1 šaukštą (5–10 gramų) džiovintų braškių miltelių, dėl skonio ir papildomų maistinių medžiagų.
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.