Gvazdikėlių milteliai yra universalus prieskonis, kuris gali būti naudojamas ne tik maisto gamyboje, bet ir sveikatos bei grožio priežiūrai. Jų stiprus, šiltas ir šiek tiek aštrus skonis puikiai papildo kepinius, troškinius ir karštus gėrimus, suteikdamas jiems išskirtinio aromato.
Be to, gvazdikėliai garsėja antibakterinėmis, priešuždegiminėmis ir skausmą malšinančiomis savybėmis, todėl jie dažnai naudojami natūralioje medicinoje. Ištirpinti šiltame vandenyje, jie gali padėti nuraminti gerklės skausmą, o sumaišyti su medumi – sustiprinti imuninę sistemą.
Grožio srityje gvazdikėlių milteliai naudojami kaip ingredientas veido kaukėms, kurios padeda išvalyti ir atgaivinti odą.
Šis prieskonis yra ne tik gardus, bet ir naudingas sveikatai, todėl gvazdikėlių miltelius verta turėti kiekvienoje virtuvėje ir namų vaistinėlėje.