Ekologiška vanilės ankštis ((viena ankstis sveria apie 3 g)
Vanilės ankštys, dar vadinamos vanilės pupelėmis, turi daugybę privalumų ir panaudojimo būdų, kurie neapsiriboja tik nuostabiu skoniu ir aromatu.
Vienas iš pagrindinių vanilės ankščių privalumų – natūralios saldinimo savybės. Vanilę įmaišę į įvairius patiekalus, galite sumažinti pridėtinio cukraus poreikį, todėl ji yra sveikesnė alternatyva tiems, kurie nori sumažinti rafinuoto cukraus kiekį.
Be to, vanilės ankštyse gausu antioksidantų, kurie gali padėti kovoti su laisvaisiais radikalais ir sumažinti lėtinių ligų riziką. Šie antioksidantai taip pat gali pasižymėti priešuždegiminėmis savybėmis, o tai gali palaikyti bendrą sveikatą.
Vanilės ankštys plačiai naudojamos kulinarijoje. Jos yra pagrindinis daugelio desertų, įskaitant ledus, kremus ir tortus, ingredientas, nes suteikia saldų ir aromatingą skonį. Be saldžiųjų patiekalų, vanilė gali sustiprinti pikantiškų patiekalų, pavyzdžiui, padažų ir marinatų, skonį, suteikdama unikalią pusiausvyrą ir papildydama įvairius ingredientus.
Naudojimas
Daugelyje receptų vanilės ankštį reikia perskelti, iškrapštyti sėklas ir naudoti tiek sėklas, tiek pačią ankštį, kad įgautumėte aromato.
Įprastiniam receptui paprastai užtenka vienos vanilės ankšties. Perpjaukite ankštį išilgai ir iškrapštykite sėklas, kuriose yra koncentruotas vanilės aromatas.
Jei norite stipresnio vanilės aromato, galite naudoti daugiau ankščių.
Be maisto ruošimo, vanilės ankštys dėl savo raminančio ir raminančio kvapo dažnai naudojamos parfumerijoje ir aromaterapijoje. Be to, iš ankščių gaunamas vanilės ekstraktas naudojamas įvairiose kosmetikos ir asmens higienos priemonėse, nes gali suteikti malonų kvapą ir atpalaiduojamąjį poveikį.
Apskritai vanilės ankštys yra universalus ir įvairios paskirties ingredientas, vertinamas dėl savo skonio, kvapo ir galimų privalumų sveikatai.