Ekologiškos džiovintos jūros daržovės KOMBU (dribsniai)
Produktas pagamintas iš valgomųjų jūros dumblių Kombu (Laminaria ochroleuca). Europos kilmės jūros dumbliai, dehidratuoti ir susmulkinti. Neapdoroti jūros dumbliai dehidratuojami žemoje temperatūroje.
Savybės:
– Jodo šaltinis
– Be cukraus
– Mažai riebalų
– Magnio ir kalio šaltinis
– Kvapas ir skonis: jūros vandens ir šiek tiek dūmo kvapo, joduoto skonio.
– Išvaizda: gelsvai rudi jūros dumbliai. Balta spalva, kuri gali atsirasti ant dumblių, kilusi iš druskų, kurios veikia kaip natūralus konservantas.
– Tekstūra: mėsingi, traškūs ir šiek tiek kremzliški.
Maždaug 50 mg džiovinto kombu yra 150 μg jodo.
Rekomenduojama kontroliuoti jodo kiekį galutiniame produkte.
Tinka plačiajai visuomenei, išskyrus kūdikius ir mažus vaikus (1-3 metų).
Tinka veganams ir vegetarams.
Paskirtis:
Kombu tradiciškai naudojamas aromatizuoti vandenį, kuris naudojamas siultiniams, sriuboms, ryžiams, troškiniams ir padažamas ruošti. Pasižymi tirštinimo savybėmis, tai labai naudinga ruošiant padažus.
Tradiciškai kombu dumbliai naudojami vandeniui, kuris naudojamas sriuboms, sultiniams ruošti, aromatizuoti, ryžiams, troškiniams, padažams gaminti.
– Sultinys: 1 gramą džiovintų kombu litrui vandens virkite ne trumpiau kaip penkias minutes. Išvirus, kombu reikia išimti. Jį taip pat galima virti kaip troškinių sudedamąją dalį, bet pabaigoje išimti.
– Hidratacija: Įmerkite į vandenį 20 minučių. Atmeskite vandenį ir palikite mirkti dar 20 minučių. Kai hidratuoti kombu sausasis svoris padidėja 7 kartus.
Receptas – Troškinti lęšiai su kombu
Ingredientai
– 250 g lęšių
– 1 skiltelė česnako
– 2 mažos morkos
– 120 g svogūno
– 10 g dehidratuoto Kombu
– 2 prinokusių pomidorų
– 100 g trintų pomidorų
– 75 g alyvuogių aliejaus
– 1 lauro lapas
– 1 arbt. šaukštelis saldžiosios paprikos
– 1 L daržovių sultinio
– Papildomai vandens pagal poreikį (1 daliai lęšių viso reikia 2 ½ dalies vandens)
Paruošimas
– nuplaukite lęšius;
– nulupkite ir nuplaukite morkas, pomidorus, svogūną, česnaką, smulkiai supjaustykite;
– puode aliejuje pakepinkite česnaką, suberkite pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytas morkas, dehidruotą Kombu, smulkintus pomidorus, trintus pomidorus ir papriką, pakepinkite;
– supilkite lęšius ir daržovių sultinį ir virkite apie 30 – 40 min.
– patiekite gilioje lėkštėje arba dubenėlyje.
Tegul maistas būna Jūsų vaistas!
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija. Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.