Ekologiški tikrinių blizgučių (reishi grybų) milteliai
Kinijoje Reiši grybai (Ganoderma lucidum), taip pat žinomi kaip Lingzhi ir „nemirtingumo grybas”, dėl jų tradicinio ryšio su ilgaamžiškumu ir sveikata. Jie buvo naudojami Rytų Azijos medicinoje daugiau nei 2,000 metų. Šie grybai buvo tokie gerbiami ir reti, kad juos naudoti galėjo tik karaliai. Reishi dažniausiai naudojami ekstraktų ar miltelių pavidalu, kurie gaminami iš džiovinto grybo vaisiaus.
Tikrinis blizgutis (Ganoderma lucidum) yra vaistinis grybas, kuris jau daugelį amžių tradiciškai naudojamas kinų medicinoje.
Šiuolaikiniai tyrimai taip pat tvirtina, kad jis pasižymi įvairiomis gydomosiomis savybėmis, įskaitant antioksidacinį, priešuždegiminį ir imunitetą stiprinantį poveikį.
Dozavimas
Reishi grybų miltelių dozės svyruoja nuo 1,5 iki 9 gramų per dieną.
Labai svarbu atsižvelgti į individualius sveikatos poreikius ir būklę.
Pradėkite vartoti nuo mažesnės dozės.
Vartojimas
Kaip arbata ar tonikas – sumaišyti su karštu vandeniu ar arbata.
Su maistu – įdėti miltelius į kokteilius, sriubas ar sultinius.
Dėmesio
Nors tikrinio blizgučio grybų vartojimas daugumai žmonių paprastai laikomas saugiu, tačiau vartojant didelius kiekius gali sutrikti virškinimas, pasireikšti alerginės reakcijos, odos bėrimas.
Šaltiniai
https://www.medicinenet.com
https://www.ncbi.nlm.nih.gov
PASTABA. Čia pateikta informacija negali būti interpretuojama kaip gydymo ar kitokio pobūdžio sveikatos klausimų sprendimo rekomendacija.
Raginame sprendimus, susijusius su asmenine sveikata, priimti asmeniškai, įvertinus įvairius informacijos šaltinius.