Sojos pupelės – universalus ir maistingųjų medžiagų turtingas ankštinis augalas – auginamos jau tūkstančius metų, daugiausia Rytų Azijoje.
Tradiciškai sojos pupelės užima svarbią vietą daugelyje Azijos virtuvių ir kultūrų. Jos naudojamos įvairiais pavidalais – nuo šviežių edamame pupelių iki fermentuotų produktų, tokių kaip miso, tempeh ir sojų padažas, kurie yra neatsiejami nuo japonų, kinų, korėjiečių ir indoneziečių mitybos. Šie produktai ne tik pasižymi turtingu skoniu ir tekstūra, bet ir yra naudingi sveikatai, įskaitant didelį baltymų, nepakeičiamųjų aminorūgščių, įvairių vitaminų ir mineralų kiekį. Tradicinis sojos pupelių naudojimas pabrėžia jų, kaip tvaraus, maistingo ir universalaus maisto šaltinio, svarbą, kuri ir toliau vertinama šiuolaikinėje mityboje visame pasaulyje.
Sojos pupelės yra nepaprastai universalios maisto gamyboje – jos yra pagrindinis daugelio įvairių virtuvių patiekalų ingredientas. Jų pritaikomumą lemia neutralus skonis ir didelis baltymų kiekis, todėl jos yra puikus mėsos pakaitalas vegetariškoje ir veganiškoje mityboje.
Jos puikiai tiks troškiniams, sriuboms, salotoms, daržovių ir kitiems patiekalams.
Sumaltos tinka miltiniams patiekalams, makaronams ir kepsneliams ruošti.
Užauginta ekologiniuose ūkiuose, ne GMO (Genetiškai modifikuotas organizmas).
Daiginimui netinka.