Ekologiški juodieji pipirai, grūdeliais
Juodasis pipiras, vadinamas „prieskonių karaliumi“, turi ilgalaikę tradiciją kulinariniame pasaulyje, kilęs iš Indijos.
Vertinamas tiek dėl savo aštrumo, tiek dėl skonio gilumo, juodasis pipiras turi piperiną, kuris ne tik suteikia jam aštrumo, bet ir pasižymi keletu sveikatai naudingų savybių.
Jis gerina maistinių medžiagų, ypač seleno, B grupės vitaminų, beta karoteno ir kitų maistinių medžiagų, įsisavinimą, skatina virškinimą, skatindamas skrandžio rūgšties gamybą, ir turi antioksidacinių bei priešuždegiminių savybių.
Be to, manoma, kad jis turi potencialą skatinti svorio mažėjimą, didindamas metabolizmą. Virtuvėje juodasis pipiras yra neįtikėtinai universalus; jis naudojamas šviežiai sumaltas kaip pabaigos prieskonis įvairiuose patiekaluose, nuo salotų ir sriubų iki makaronų ir daugiau. Jo gebėjimas pridėti šilumos ir skonio patiekalams daro jį nepakeičiamu ingredientu beveik kiekvienoje pasaulio virtuvėje.
Ekoligiški juodieji pipirai grūdeliais – sodriai aštraus skonio.
Tinka gardinti padažus, garnyrą, troškinius, dėti į marinatus bei maišyti su kitais prieskoniais.