Nuo aštrių lotyniškų patiekalų iki pikantiškų Indijos ir Artimųjų Rytų virtuvės – kuminas neturi sienų. Nors tai maža, paprasta sėkla, ji pasižymi ypatingu skoniu, kuris puikiai papildo įvairius patiekalus. Nuo kario iki sūrių bei padažų – kuminas yra daugelio tarptautinių mėgstamiausių patiekalų pagrindas ir yra plačiai mėgiamas visame pasaulyje.
Kumino sėklos (Cuminum cyminum) yra viena geriausių prieskonių, palaikančių sveiką virškinimą. Indijoje, jo sanskrito pavadinimas pažodžiui reiškia „skatina virškinimą“. Kuminas ne tik suteikia maistui skonį, bet ir skatina virškinimo ugnį, skatina sveiką pasisavinimą ir pašalina toksinus iš virškinimo trakto.
Kuminas dažnai apibūdinami kaip pasižymintis stipriu skoniu, šiltu ir žemišku, aštraus kartaus saldaus aromato ir lengvų citrusinių atspalvių. Kuminas paprastai lyginamas su kmynais kaip šiek tiek aštresnė alternatyva.
Nors spalva ir skonis skirtinguose regionuose skiriasi, kumino skoniui mažiau įtakos turi kilmė, o daugiau – aliejaus kiekis. Kuo didesnis aliejaus kiekis, tuo kvapnesnis kuminas.
Kmynų sėklų eterinio aliejaus kiekis svyruoja nuo 2 iki 5%, mes gauname aukščiausios kokybės sėklas, kurių kiekis svyruoja nuo 3 iki 5%, kad būtų užtikrintas intensyvus skonis.
Svarbu pažymėti, kad kuminas turi būti laikomas sandariai uždarytas ir apsaugotas nuo drėgmės.