ŠOKOLADINĖ DATULIŲ TARTA SU PEKANAIS
Kreminis, natūraliai saldintas įdaras, padengtas ant sviestinės trapios migdolų tartos, kuri pagardinta gardžiais karamelizuotais pekano riešutais. Veganiškas, be glitimo, be pridėtinio cukraus desertas.
Ingredientai
𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪 (𝘵𝘢𝘳𝘵𝘢𝘪):
140 g migdolų miltų
40 g universalių miltų
3 v.š. kakavos
54 g kokosų aliejaus
55 g klevų sirupo
𝘐𝘯𝘨𝘳𝘦𝘥𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪 (𝘬𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭𝘦𝘪):
10 datulių
2 v.š. kokosų aliejaus
žiupsnelis jūros druskos
Ingredientai (šokolado ganašui):
100 g juodojo šokolado
50 g pieno
50 g karamelizuotų pekano riešutų
Instrukcijos
Pirmiausia pasiruoškite karamelizuotus riešutus. Juos pakepinkite orkaitėje 5-7 min įkaitintoje iki 180ºC temperatūros. Tuomet į kaitinimui skirtą indą sudėkite 2 šaukštus kokosų cukraus bei 1 šaukštą klevų sirupo ir suberkite kepintus riešutus. Maišykite kaitinant 3-4min kol riešutai gražiai pasidengs. Atvėsinkite.
Tartai skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje. Gauta mase išklokite tartos dugną bei šonus, tvirtai suspauskite. Pagrindą subadykite šakute. Kepkite 15min orkaitėje įkaitintoje iki 180ºC temperatūros. Pilnai atvėsinkite.
Datules užpilkite karštu vandeniu pilnai jas apsemiant, palikite 10min. Maisto smulkintuvu datules sutrinkite kartu su kokosų aliejumi bei jūros druska iki vientisos konsistencijos. Sudėkite ant atvėsusio tartos pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite šokoladinį ganašą.
Pieną pakaitinkite beveik iki užvirimo, supilkite ant šokolado ir leiskite jam ištirpti. Išmaišykite. Gautą ganašą pilkite ant tartos, pabarstykite karamelizuotais pekano riešutais. Dėkite į šaldytuvą 1-2val prieš pjaunant.